...

Joc Responsabil (18+)

Scopul jocurilor de noroc a fost să le ofere jucătorilor divertisment, adrenalină și voie bună. Din păcate, de-a lungul timpului, lucrurile au degenerat și astfel jucătorii au perceput jocurile de noroc ca pe o modalitate ușoară de a se îmbogăți.

De aceea, este foarte important să apelezi la ajutor de specialitate dacă simți că ai o problemă în ceea ce privește jocurile de noroc, deoarece acestea se pot rezolva. Pentru și mai multe informații, apelează cu încredere la Jocresponsabil.ro, Gambletherapy sau pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Jocul Problematic

Există persoane care percep jocurile de noroc ca pe o modalitate de a se distra în timpul liber, însă există, de asemenea, acea categorie de oameni pentru care jocurile de noroc au devenit o dependență din cauză că jocurile de noroc nu mai sunt percepute ca pe o distracție, ci ca pe o problemă.

Jocul problematic se instalează în viața jucătorului din momentul în care acesta îi acaparează fiecare gând. Deși totul a început ca o distracție, jucătorul nu se mai poate gândi la altceva în afara de a paria, de a petrece din ce în ce mai mult timp jucându-se și nu se mai poate concentra la preocupările sale cotidiene, cum ar fi: familia, locul de muncă, activitățile de zi cu zi.

De asemenea, jocul problematic se caracterizează prin imposibilitatea de a rezista tentației parierii unor sume mari de bani. De aceea, în încercarea de a recupera sumele pierdute, jucătorul se prăbușește într-un cerc vicios jucând sume din ce în ce mai mari de bani pentru a încerca să anuleze pierderile anterioare.

Sfaturi pentru jucători

  • Nu paria niciodată mai mult decât ți-ai propus;
  • Indiferent dacă ai câștigat sau ai pierdut, oprește-te la suma propusă inițial;
  • Nu juca niciodată dacă situația financiară nu ți-o permite;
  • Nu juca niciodată dacă trebuie să te împrumuți sau să te îndatorezi din cauza jocurilor de noroc;
  • Nu juca niciodată banii strânși cu un scop (chirie, utilități, alimente);
  • Nu juca dacă te simți deprimat, trist, stresat sau dacă ești sub tratament medicamentos;
  • Stabilește-ți limite înainte de fiecare joc;
  • Nu juca niciodată dacă mai întâi de asta trebuie să-ți neglijezi responsabilitățile sociale sau profesionale;
  • Dacă ajungi să te joci din ce în ce mai mult, oprește-te și ia o pauză.

Cum apar problemele

Jucătorul începe să petreacă din ce în ce mai mult timp în sala de jocuri sau pe site-urile online de jocuri de noroc, să investească sume exagerate în această activitate și să-și consume energia numai în jurul acestor activități. Din modalitatea de a se recreea împreună cu prietenie, devine o obsesie care îi acaparează gândurile, viața socială, profesională și cotidiană.

Cum se manifestă

Jucătorului îi este afectată viața familială și profesională și pe lângă problema banilor cheltuiți, acesta dezvoltă stări de anxietate, stres și depresie.

Conștientizarea

Orice jucător își poate rezolva problema cu dependența jocurilor de noroc dacă el singur realizează situația în care se află și încearcă din răsputeri să se vindece, având sprijinul familiei și celor apropiați lui.

Înțelegerea

Jucătorul este singurul care are puterea să ia decizia de a renunța la jocurile de noroc. Mai mult decât atât, el trebuie să conștientizeze că nu activitatea de jocuri de noroc este problema, ci mai mult senzația pe care i-o oferă și anume, că a scăpat de toate problemele din viața sa reală. Acesta trebuie să-și confrunte problemele din viața de zi cu zi pentru a nu înrăutăți situația.

Aplicarea

Jocurile de noroc trebuie văzute DOAR ca pe o formă de divertisment. Din cauza problemelor nerezolvate din viața personală, jucătorii devin dependenți. Este foarte important ca jucătorul să primească ajutor specializat de la un psiholog pentru a putea depista sursa problemelor și a le rezolva din interior.

Concluzie

Dependența de jocuri de noroc se poate trata, numai dacă apelezi la un ajutor specializat, în acest caz un psiholog. Este foarte important să nu lași iluzia oferită de jocuri să te facă să pierzi esențialul. Doar tu ești stăpân pe tine și pe deciziile tale. Apelează cu încredere la Jocresponsabil.ro, Gambletherapy sau Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, pentru a putea depăși această problemă împreună. Nu uita, pentru orice există o rezolvare!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.